Colcadalen

Vet att det redan har hunnit blir lördagen efter, men ska ändå berätta lite om förra helgen.
Förra helgen gjorde jag, Elin, Mattias och Joel en liten utflykt till Colcadalen. På lördag morgon startade vi ca. kl sju från Arequipa. Efter en ca fyra timmar lång bussresa med fantastisk utsikt hela vägen kom vi fram till ett nästan lika fantastiskt hotell där vi fick en god middag. Där vilade vi en timme innan det blev bad i varm källa med masage för min del. Var riktigt go rehab efter fyra timmar i buss. Kroppen mådde såå bra efteråt =)
På söndagen gick vi upp vid halv fem för att ge oss av mot själva Colcadalen. Resan dit var också helt enorm. Bergen är så mäktiga.
Ja, Colca var...ååå... det var helt fantastisk, riktigt vackert (galet underbart!!!). Mycket ögongodis. Man förstår nästan varför människor ber till bergen och bergsguden. Bergen är så stora och mäktiga. De berättar verkligen om sin skapare.

"Jag lyfter mina ögon upp till bergen, varifrån ska min hjälp komma? Min hjälp kommer från Herren som har gjort himmel och jord..." (hämtat från psalm 121 i bibeln)

På söndagskvällen kom vi hem till Arequipa vid fem-tiden och jag var riktigt trött. Äta, duscha, göra läxor och i säng innan en ny vecka full av verb-böjningar skulle köra igång.

Igår var vi ute och åt på en riktigt god kinarestaurant med familjen. Det var en liten avskedsmiddag för ett tyskt par som också har bott i familjen i fyra månader. Mycket trevligt och så underbart god mat. ÅÅ, vad jag älskar god mat!! =)

Och på måndag kör sista veckan med språkstudier igång. Har verkligen gott fort och jag trivs väldigt bra samtidigt som jag ser mycket fram emot (=längtar till) Chiclayo. Ska bli gott att vara på samma ställe lite längre tid och se hur allt fungerar där.

Skriv gärna hur ni mår och har det hemma. Tänker på er mycket och saknar er.

Vattenkrig

Just nu är det lite som ett allmänt vattenkrig i hela Arequipa. Tydligen pågår det en katolsk carneval (inte särskilt religiös om jag har fattat det hela rätt) där alla killar ska spruta vatten på tjejer och tvärtom. Och det är ju inte direkt oskyldiga små vattenpistoler utan Stora vattenballonger eller hela hinkar med vatten. På söndag kommer det vara som värst. Verkar lite småkul faktiskt... men man är inte helt trygg.

Min dagbok igår blev en "plus och minus-lista" över Peru efter att ha tillbringat två hela veckor här. Som tur var blev det nästan dubbelt så många punkter på plus-sidan. =)
Några saker på plus-sidan:
  • billiga och många Taxi-bilar
  • Mirjam - världens sötaste och snällaste spanskalärare
  • alla parker med fronton-plank och fotbollsplaner
  • bussar som går hela tiden och stannar precis överallt =)
  • FRUKTEN
Om jag ska nämna något negativt så är det verkligen duscharna. Tror aldrig jag kommer vänja mig vid dem. Antingen så är det superhett så man bränner sig eller superkallt. =)
Nu laddar vi för en helg vid Colca-dalen. ska bli kul!
Trevlig helg!!

Lite bilder...

Här kommer äntligen lite bilder. Inte så många. Men lite Lindström-bilder och från fotbollen i lördags.
Familjen Lindström Aq by night joel=)
och hon är mycket nöjd! =) Elin har precis gjort mål I lördags var det fotboll med språkskolegänget. Goood fika på ett café i Aq. =)

Bamsetandkräm

Nu har jag kommit pa det!! Inca-kolan smakar som Bamsetandkrämen jag hade när jag var mindre. Är vekrligen en kul upplevelse att Dricka bamsetandkräm =)

Nu är iaf första veckan pa sprakskolan avklarad. Jag trivs riktigt bra och tycker det är kul att lära mig lite mer hela tiden. Sakta men säkert.
I onsdags var grabbarna(fran huset och skolan) och jag pa forbollsmatch här i Aq. Ca 40 000 personer och ett riktigt bra drag pa läktaren, men inte riktigt lika bra pa planen. Peruanerna far träna lite pa sitt spel men det var en riktigt kul upplevelse. Kvällen blir klassad som den bästa sen jag kom hit, tror jag. =)

Känns annars väldigt gott att ha fatt lite vardagliga rutiner. Tror jag mar ganska bar av det även om jag väldigt mycket är en person som tar saker som de kommer.

Skriv gärna senaste nyheterna där hemma sa jag kan hänga med lite.

Magont...

Nu har jag kommit till den fantastiska delan av resan då magen gör uppror. Den började säga ifrån igår och sedan dess går jag med konstant gnag i magen, typ. Men det går bra. Man får ta sig igenom det bara. Men jag känner av att kroppen inte är riktigt van vid allt nytt och konstigt...
I går kväll gick jag och Mattias till ungdomsgruppen i den kyrka där de brukar gå. När vi kom dit kastades vi in i en härlig volleybollmatch. Det var grymt kul och alla var väldigt duktiga på att spela. Efter det var det ett bibelstudie som mer påminde om en alpha-kurs eller äldre söndagskoleklass. Man följde en bok där man fyllde i svar på frågor där svaren ofta stod i en bibelvers precis ovanför frågan. Ganska enkelt men mycket bra undervisning. Ledaren höll också ett tal till oss innan vi gick, som vi tyvärr inte förstod så mycket av. Det var lite småpinsamt. =)
Idag gick vi till Gudstjänsten i samma kyrka. När klockan var tio och Gudstjänsten skulle börja var det typ vi, pastorsfamiljen och två till i lokalen och jag började tycka synd om prästen som skulle få predika för så få i en så stor lokal. Men allteftersom tiden och predikan gick fylldes salen på med folk. Som ordningsam svensk visste man inte om man skulle skratta eller gråta... =)
Efter kyrkan har vi bara varit hemma och slappat. Alla utom Mattias är lite småsjuka så man är inte direkt sugen på så mycket...
Imorgon börjar spanskaplugget. Är grymt taggad för det, ska bli kul att koncentrera sig på något annat än att må bra...
För er som tror på bönens kraft får ni gärna be extra för familjen där hemma som mist sin son, för att jag ska hitta min plats här och för min älskade Jonas.